Köd borul az országra

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Aztán kisüt a nap. A hétvégét megússzuk eső nélkül, ez már-már csendes ősznek mondható.


Csütörtök reggelre sokfelé válik párássá a levegő, főleg a Duna–Tisza-közén, a főváros környékén és délkeleten sűrű ködfoltok is képződnek. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint napközben változóan felhős idő várható, legalább pár órás napsütéssel. Eső nem várható. Reggel -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet, délután 12 fok körüli hőmérséklet várható. A reggeli rossz látási viszonyok megnehezíthetik a közlekedést.

A péntek is párás levegővel indul, a nap első felében egy felhősáv vonul végig az országon, amelyből elszórtan (nagyobb eséllyel csak északnyugaton) alakul ki eső, zápor. Az északnyugati szél átmenetileg megerősödik. 11-15 fok valószínű délután.

Szombaton ragyogóan napos és tartósan ködfelhős tájak váltakozhatnak. Csapadék nem lesz. A reggeli 1-7 fokról 11 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, néhol tartósabban párás marad a levegő. Eső továbbra sem fordul elő. A hőmérsékletben nem lesz változás: reggel 4, délután 13 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

A jövő héten folytatódik a csendes őszi időjárás. Reggelente pára, köd alakulhat ki, délutánonként sokat süthet a nap. 15 fok körüli maximumokra van kilátás.