Köd borul a hétvégére

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

Csendes lesz az idő, de minden arra mutat, hogy október végén járunk.


Szombat reggelre párássá válik a levegő, a Köpönyeg előrejelzése szerint főleg nyugaton és északon sűrű ködfoltok képződnek. Délelőtt a párásság megszűnik, és szikrázóan napos idő alakul ki. A délkeleti szél néhol megélénkülhet, egyébként gyenge lesz a légmozgás. Reggel 0 és 5 fok között alakul általában a hőmérséklet, de néhol 2 méteres magasságban is fagyhat. Délután 12 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Fronthatás nem várható.

Vasárnap hasonló lesz az idő, de reggel még több helyen képződhet köd. A köd feloszlását követően napos, gyengén felhős időjárásra van kilátás, csapadék nélkül. Reggel +1 fok körül alakul a hőmérséklet (tehát több helyen fagyhat már), délután 11-12 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

A jövő hét köddel indul, hétfő reggel már sokfelé lehet párás a levegő, és ez több helyen csak lassan szűnik meg. Máshol ugyanakkor sok napsütés valószínű továbbra is. Eső kizárt. Gyenge marad a légmozgás. Reggel gyenge fagy várható, délután 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden a hajnalban képződött köd több helyen már napközben is tartósan megmaradhat. Ahol feloszlik, ott rétegfelhőzet képződik, és változóan felhős idő alakul ki, pár órás napsütéssel. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Szerdától többfelé borult, tartósan párás idő ígérkezik; már csak kevés helyen lehet napsütés. A hőmérséklet a tartósan borús, ködös tájakon mindössze 5 és 10 fok között változhat, a derengőbb vidékeken még 10 fok felett lehet a maximum.