Köcsögnek nevezte Mancinit a Napoli edzője

Fotó: Getty Images / Mike Hewitt / Getty Images / Mike Hewitt

-

Roberto Mancini, az Inter edzője szerint Maurizio Sarri, a Napoli trénere minősíthetetlen hangnemben beszélt vele a két csapat keddi olasz kupa-meccsének hajrájában, többek között homofób megjegyzést tett rá.


„Sarri rasszista, az ilyen embereknek semmi keresnivalójuk az olasz futballban – mondta feldúltan Mancini a meccs után. – Megkérdeztem a negyedik játékvezetőt, hogy miért hosszabbítanak öt percet, erre Sarri elkezdett velem üvöltözni, köcsögnek és homokosnak nevezett" - folytatta, már konkrétumokat is említve.

A játékvezető az összetűzés miatt mindkét szakembert elküldte a kispadoktól, majd Mancini a csapata 2-0-s sikerével zárult mérkőzést követő sajtótájékoztatón meg sem jelent.

„Nem akarok a meccsről beszélni, mert ez az eset mindent törölt bennem. A találkozó után ott találtam az öltözőnkben, bocsánatot kért, de csak annyit mondtam neki, hogy szégyellje magát” – mondta Mancini, hozzátéve, hogy egy olyan ember, mint Sarri Angliában az edzőpályára sem mehetne be.

A nápolyiak edzője elismerte, hogy hibázott, elmondása szerint nem tudott tisztán gondolkodni, miután a 88. percben emberhátrányba került együttese.

„Ideges voltam Mertens kiállítása miatt, de nincs semmi problémám Mancinivel. Bocsánatot kértem tőle, bízom abban, hogy holnap elfogadja ezt – nyilatkozta a Nápoli edzője. – Nem igazán emlékszem, miket mondtam neki, talán megsértettem, de szerintem ezt az ügyet itt le kell zárni.”

A tréner határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem homofób, és ha szavaival esetleg megsértette a meleg közösséget, akkor elnézést kér ezért.

A bajnokságot vezető Napoli ebben a szezonban először kapott ki hazai pályán a két csapat kupameccsén, így az Inter készülhet az elődöntőre, ahol a Juventus vagy a Lazio lesz az ellenfele.