Kocsis Máté szerint a menekültekkel a terroristák is be fognak jönni

Forrás: VS.hu

-

A menekültek potenciálisan terrorveszélyt jelentenek, a bevándorlás kérdésének kezelése pedig nem politikai haszonszerzésről szól, hanem a polgárok biztonságáról – derült ki Kocsis Máté a Napi Gazdaságnak adott interjújából, amelyben többek közt szó esett a személyét ért támadásokról és arról, vajon Magyarország reformjai tényleg működnek-e.


Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Józsefváros polgármestere, legutóbb azzal vonta magára a figyelmet, hogy a II. János Pál pápa téri állapotokat egészen apokaliptikusnak festette le, az ott tartózkodó migránsokat pedig agresszívnak és közveszélyesnek. Facebook-oldalára azt írta, hogy a „népvándorlók sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak”.


A Helsinki Bizottság szerint a megnyilvánulás gyűlöletkeltő volt, és azóta személyiségi jogi pert indított a politikus ellen, aki azonban a Napi Gazdaságnak adott interjújában továbbra is kiállt az igaza mellett. Szerinte az, hogy a térre kiérkező újságírók nem az általa leírt áldatlan állapotokkal találkoztak, annak köszönhető, hogy a helyszínre vezényelt rendvédelmisek és a megnyitott tranzitállomás miatt sokat javult a helyzet. „Ám ami két-három hete volt ott, az szinte fölfoghatatlan. Annyi lakossági panasz, közterületi és városüzemeltetési probléma egy helyen még talán sosem volt a kerületben, mint akkor, ott” – magyarázta a polgármester, aki szerint azért támadja őt a baloldali sajtó, mert az a feladata.Kocsis Máté azt is kifejtette, hogy a bevándorlásellenesség nem a politikai haszonszerzésről szól, hanem egy „könnyen visszafordíthatatlanná váló, hosszú távon beláthatatlan következményeket hordozó nemzeti és európai sorskérdésről van szó.”


Szerintem az illegális bevándorlással szembeni fellépés, a sok millió, Európába érkező afrikai és ázsiai migránssal kapcsolatos probléma megoldása, az ország és a jövő generációk biztonságának közös nemzeti minimumnak kellene lennie. A hazai baloldallal egyszerűen nem lehet ilyet kialakítani.

A politikus arra is figyelmeztetett, hogy a tömegesen érkező menekültek között egy idő után meg fognak jelenni a terroristák is, és az Iszlám Állam módszereit ismerve egyre többekben merül fel a kérdés, hogyan lehetne az Európába érkező csoportokat ellenőrizni. Kocsis emiatt teljes mellszélességgel kiáll a kormány intézkedései mellett, miközben szerinte a baloldaltól csak a gúnyolódásra futja egy amolyan „csak azért se” hangulatban.


Az interjúból az is kiderül, hogy Kocsisnak nincsenek főpolgármesteri ambíciói, így nem tervezi indulását a 2019-es önkormányzati választásokon a Fidesz főpolgármester-jelöltjeként; ugyanakkor azt is hozzátette, hogy „a Fidesz olyan közösség, amelyben az ilyen döntéseket közösen hozzák meg”.