Kocsis Máté elnökségébe beülhet Pálinger, Radulovics és Mocsai Lajos

Fotó: VS.hu / Hirling Bálint

-

HÁTTÉR

Kiderült, kikkel tervezi együtt vezetni a Magyar Kézilabda-szövetséget a nyolcadik kerület polgármestere.


  • Mocsai Lajos – tiszteletbeli elnök lenne, de nem elnökségi tag, ugyanakkor segítené a testület munkáját.
  • Pálinger Katalin – a fiatalok példaképeként az utánpótláskorúakkal foglalkozna, a korosztályos válogatottól a felnőttkeretbe jutásig.
  • Marosi László – a nemzetközi kapcsolatokért lenne felelős, valamint a férfi utánpótlással is törődne.
  • Radulovics Bojana – folytatná eddigi szervezői teendőit az elnökségben, képviselve az eddigi jó elképzelések megvalósításának folyamatosságát.
  • Oláh Sándor – szintén az eddigi feladatait végezné tovább, és az utánpótlásbázis szélesítése, az infrastruktúra javítása, a tehetségek menedzselése érdekében tartaná a kapcsolatot a megyékkel, a klubokkal.
  • Dr. Tállay András – a sportegészségügyért, a rehabilitációért, a teljesítménymérésekért, a szükséges, korszerű orvosi háttérért lenne felelős.
  • Bardóczy Gábor – folytatná eddigi munkáját az elnökségben, hozzá tartozna a TAO-ból befolyó pénzek felhasználásának ellenőrzése.
  • Győrfi János – a ma már nélkülözhetetlen sporttudományos háttérrel, a szövetség sportági stratégiájával foglalkozna.
Az NSO által megszerzett listáról még egy név hiányzik, erről még egyeztetések folynak. Kocsis Máté azt követően lett elnökjelölt március elején, hogy a szintén korábbi politikus Vetési Iván – az MKSZ jelenlegi elnöke – jelezte: nem indul újra és a VIII. kerület fideszes polgármesterét jelöli maga helyett.

Március végén az olimpiai- és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok és Eb-bronzérmes volt balátlövő, Farkas Ágnes jelezte: ő is indul a posztért. Kocsis Máté szerdán ezzel kapcsolatban azt mondta: örül Farkas indulásának, „mert szerintem valamirevaló elnökválasztáson legalább két jelölt indul (...) A pályán ma sem állnék ki ellene, de az MKSZ-elnökjelölti megméretésben, amelyben nem ellenségekként állunk majd szemben, szeretném legyőzni”. Hozzátette: a politikából is ismeri Farkast, aki korábban a Fidesz színeiben szeretett volna képviselő-jelölt lenni.

A kézilabda-szövetség április 17-i közgyűlésén választja meg az új elnököt.

Lájkolj minket a Facebookon!