Kockajáték-forradalom: jön a Minecraft-film

-

Ha a torpedóból - B2-re lövünk, van ott hajó? - készülhetett film, akkor bármiből lehet. A Warner a Minecraft közösségi legósvödröt szemelte ki magának, jövőre a moziba is kerülhet az építőjátékból készült film.


A Lego-film sikerére kockás vérszemet kapott a Warner Brothers, ezért úgy döntött, hogy a legnépszerűbb virtuális építőjátékot, a Minecraftot is megfilmesíti. Roy Lee producer, aki gyerekkorunk kedvenc játékát is  vászonra vitte, úgy döntött, hogy a Minecraft 100 milliós rajongói tábora már elegendő ok arra, hogy mozi legyen a Minecraftból. Arról egyelőre semmit sem tudni, hogy a játék svéd fejlesztője, a Mojang mennyit kért a jogokért, és azt is csak sejteni lehet, hogy a Minecraft premierje valamikor 2015-ben lehet majd. A Minecraft egy olyan nyitott világú játék, amelyben két dolgunk van: nappal gyűjtögetni, építkezni és megvédeni magunkat, míg éjszaka bízni abban, hogy nem ölnek meg minket a ránk támadó szörnyek. Mindezt egy borzalmasan pixeles, de ezzel együtt hangulatos környezetben. A játékostársadalom egyik kedvence lett, mivel bámulatos dolgokat építettek már fel a Minecraftban. Elkészült már a Föld jó néhány nevezetessége, mint a Taj Mahal vagy az Eiffel-torony, de a fanatikusok a Star Warsból ismert Halálcsillagot és a Star Trek-es Enterprise űrhajókat is legyártották már. A Minecraft bot egyszerű története és játékmenete felteszi a kérdést, hogy milyen történetet lehet ráhúzni a virtuális kockagyárra, de a Lego-filmet is ugyanezekkel a kételyekkel várta a közönség, mégis kasszasiker lett.


Egy kockavilág


A Minecraft egy svéd programozó – Markus Persson, akit mindenki Notch néven ismer – hobbiprojektjéből nőtte ki magát megkerülhetetlen kulturális jelenséggé. Már rég nemcsak a fejlesztőcsapat él meg a programból, hanem boltok és netes videós műsorok is élnek a Minecraft-őrületből. A projektről majd kétórás dokumentumfilm készült két éve. Az ötletgazda mellett a rajongók, őrült ötleteket megvalósító fanatikusok, pixeles embernek beöltöző játékosok is megszólalnak benne. Érdemes megnézni.