Kobe pályafutása legnagyobb zakójával vett búcsút Utahtól

Fotó: Getty Images / Jed Jacobsohn

-

A Lakers 48 pontos veresége is klubrekord-beállítás. Bryant 5 pontot dobott, cserébe a második félidőben megmutatta, hogyan kell védekezni.


Kobe Bryant mindenhol megkülönböztetett figyelmet kap, mióta kiderült, hogy a szezon végén, 20. NBA-idényének befejeztével visszavonul. Salt Lake Cityben is igyekeztek emlékezetessé tenni Kobe utolsó vizitálását a városban, bár ettől bizonyára eltekintett volna a Lakers és a klublegenda is.

A csapat ugyanis történelmi vereséget szenvedett a Utah Jazz vendégeként: 48 ponttal kaptak ki, amivel beállították a negatív klubrekordot. Előzőleg 2014 márciusában akadt erre példa, amikor 142-94-re maradtak alul a városi rivális Clippersszel szemben – igaz, azon a meccsen Bryant nem lépett pályára. Ezúttal igen, de olyan volt, mintha nem tette volna: majd' 28 perc alatt 1/11-es mezőnymutatóval csupán 5 pontig jutott.


Az est hőse


A Jazz másodévese – az NBA honlapján a jövő Hall of Fame tagjaként jellemzett – Rodney Hood viszont élete meccsét játszotta: 30 pontig jutott. A mérkőzés után azonban nem erről beszélt, hanem kissé meghatódva gyerekkori idoljától nyilatkozott.

„Kobe gratulált a szezonomhoz, én pedig mondtam neki, hogy nálam ő minden idők legjobbja. Az a játékos, akire gyerekkorom óta felnéztem. Igyekeztem minden pillanatát kihasználni annak, hogy Kobe ellen játszhatok. Ez egy csodálatos este volt, amit soha nem fogok elfelejteni” – mondta Hood.

Arról már nem beszélt, hogy ezt a 30 pontot (benne nyolc triplával) az első két negyedben szorgoskodta össze, a szünet után azonban már labdához is alig ért – ekkor vette át az őrzését Bryant.

„Ha a labda közelébe ment, rögtön kinyírtam – mondta Kobe. – Túl sok meccset játszottam zsinórban az utolsó időben, úgyhogy tudtam, ha labdát kap a srác, és elmegy mellettem, akkor nincs esélyem. Úgyhogy nem kaphatott labdát.”

Az Oklahoma City Thunder 119-100-ra nyert a Toronto Raptors vendégeként. Russell Westbrook 26 pontig, 12 gólpasszig, valamint 11 lepattanóig jutott, és ez volt idénybeli 16. tripla-duplája. Erre legutóbb az 1988/89-es szezonban akadt példa, amikor Magic Johnson 17 alkalommal produkált három statisztikai mutatóban is két számjegyű teljesítményt.

Az oklahomai sztár csak márciusban hét alkalommal ért el tripla-duplát. Ilyen bravúrra utoljára Michael Jordan volt képes 1989 áprilisában. Kevin Durant 34 ponttal volt a mérkőzés legeredményesebb játékosa, neki ez volt sorozatban az 58. olyan mérkőzése, amikor legalább 20 pontot szerzett. A vonatkozó rekordot 63 plusz 20 pontos meccsel Kobe Bryant tartja (2005 decembere és 2006 novembere között).


Így kell összehozni egy tripla-duplát


A liga második legjobb mérlegével büszkélkedő San Antonio úgy nyert Memphisben, hogy sztárjai közül Tim Duncan, Tony Parker és Manu Ginobili is otthon pihent.

A Brooklyn hét meccs után először dobott 100 pontnál kevesebbet, míg a Dallas főként annak köszönheti sikerét a Denver ellen, hogy csak három labdát adott el az egész meccsen, míg ellenfele 21-et.

Eredmények:
Utah Jazz-Los Angeles Lakers 123-75
Portland Trail Blazers-Sacramento Kings 105-93
Toronto Raptors-Oklahoma City Thunder 100-119
Los Angeles Clippers-Boston Celtics 114-90
Miami Heat-Brooklyn Nets 110-99
Chicago Bulls-Atlanta Hawks 100-102
Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 87-101
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 121-116
New Orleans Pelicans-New York Knicks 99-91
Denver Nuggets-Dallas Mavericks 88-97