Kőbányán megsérült a felsővezeték, leállt a Budapest-Miskolc vonal

Fotó: Tevan Imre

-

Nem közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc vonalon a felsővezeték hibája miatt. Késő estig is eltarthat, mire megjavítják.


Leállt a vonatközlekedés a Budapest-Miskolc és a Budapest-Keleti - Szolnok vonalon a felsővezeték hibája miatt. Kőbánya felsőnél sérült meg a vezeték, ezért a Keletiből a vonatok csak Ferencváros vasútállomás felé tudnak közlekedni. Rákos és Kőbánya felső között a vágányokat is lezárták, késő estig is tarthat a vezeték javítása.
A Gödöllőt és Sülysápot Budapesttel összekötő vonalak a vezeték helyreállításáig kimaradnak a menetrendből, és csak Rákos állomásig jönnek be Budapestre, onnan visszafordulnak. A távolsági és a zónázó vonatok viszont minden megállóhelyet érintenek, ami ebbe a szakaszba esik. A Keletiből Szolnokon át Békéscsabára közlekedő vonatok kerülőúton, Ferencvároson és Kőbánya-Kispesten keresztül közlekednek, hosszabb menetidővel.
Rákos és a Keleti pályaudvar között a vonatjegyeket elfogadják a BKK járatain is, többek között a gödöllői HÉV-en, és az M2-es metrón - írja a MÁV.