Kobajasi visszatér a Forma–1-be

Fotó: Getty Images / István Hajdu

-

HÁTTÉR

A japán előzéskirály a Caterham pilótája lesz az újonc svéd Marcus Ericsson csapattársaként – ezzel teljes a Forma–1 2014-es rajtrácsa.


A legtöbb szurkoló valószínűleg örömmel fogadja Kobajasi Kamui visszatérését a Forma–1-be, hiszen a japán pilóta vakmerő és látványos előzési kísérleteiről híres, megugrik az izgalomfaktor, ha ő közelít valamelyik sofőrtársához. A Caterham mindkét pilótája jelentős szponzori pénzekkel tudta meggyőzni az istállót arról, hogy velük kezdje meg az új szezont a tavaly alkalmazott Charles Pic-Giedo van der Garde duó helyett.


Koba, kép


Kobajasi 2009 és 2012 között versenyzett az F1-ben a Toyota, majd a Sauber pilótájaként, a 2013-as évadban pedig az Endurance Világbajnokságon indult a Ferrari GT programjában. A 27 éves japán elárulta, hogy a gyárlátogatások során egy nagyon motivált, sikerre éhes gárdát ismert meg: „Az alapján, amit láttam, a Caterhamnél minden adott, hogy sikerüljön előrelépni a mostani, illetve az elkövetkező szezonokban.”Ericsson négy évet töltött el a GP2-ben, és a legjobb eredménye egy hatodik hely összetettben tavalyról, pedig azt várták tőle, hogy a bajnoki címért harcoljon, miután a Lotus „cserepadjára” távozó Davide Valsecchi helyére igazolta a DAMS. 2009-ben a japán F3-as sorozat megnyerése után egyébként tesztelhette a Forma–1-et abban az évben leigázó Brawn autóját. Stefan Johansson 1991-es búcsúja óta ő az első svéd az F1-ben. Kiderült az is, hogy a Force Indiától távozó skót Paul di Resta visszatér a német túraautó-bajnokságba (DTM), ahol Gary Paffet csapattársa lesz a Mercedesnél.