Klu Klux Klannal ijesztgetik az amerikai egyetemistákat

-

Azután is feszült a helyzet a Missouri Egyetemen, hogy rasszista vádak miatt lemondott az elnök és a kancellár is.


Tévesen terjedt el az a pletyka a Missouri Egyetemen, hogy a Klu Klux Klan tagjai bejutottak a kampuszra, ezért a Nemzeti Gárda veszi fel velük a harcot – írta meg a CNN.

Kedd este olyan fenyegető üzeneteket kaptak a diákok, mint "Holnap megölök minden fekete bőrűt, akit meglátok". Vagy: "Van, aki biztonságban van. De inkább kerüljétek el holnap a kampuszt". Az üzenetek szerzője nem is az iskola diákja volt, mert a rendőrség egy 19 éves fiút fogott el - az egyetemtől 90 mérföldre található Rolla nevű kisvárosban. A rendőrök nem árulták el, hogy találtak rá az elkövetőre, de azt kijelentették, hogy sem a Klu Klux Klan, sem a Nemzeti Gárda tagjai nem tartózkodnak az egyetemi kampuszon.

A diáktanács elnöke is komolyan vette a fenyegetéseket, és Facebook posztban figyelmeztetett arra, hogy mindenki nagyon vigyázzon a kampusz területén. Tényként közölte a Klu Klux Klán jelenlétét, valamint azt is írta, hogy együttműködik a rendőrséggel és a Nemzeti Gárdával. Payton Head később elnézést kért, amiért téves információkat közölt.

Korábban a VS.hu is írt arról, hogy Jonathan Butler éhségsztrájkba kezdett, mivel az egyetem vezetői túl keveset tesznek az afroamerikai hallgatók diszkriminációja ellen. Az egyetem amerikaifutball-csapata támogatta a sztrájkot, és közölték: addig nem lépnek pályára, amíg Butler be nem fejezi a sztrájkot, ez vezetett az elnök és a kancellár lemondásához.