Klopp hároméves szerződést kaphat a Liverpoolnál

Fotó: Bongarts/Getty Images / Nigel Treblin

-

Egyre közelebb a német sztáredző az egykori sztárcsapathoz. Egy gyönyörű barátság kezdete lehet.


Jürgen Klopp az angol sajtó szerint hároméves szerződést köt majd a vörösökkel, akik még a héten hivatalosan bemutatják. A német edző a vasárnap menesztett Brandon Rogers helyét foglalja el a kispadon.

Az Independent, a Mirror, a Telegraph és a BBC szerint egyértelműen a Borussia Dortmund volt trénere lesz a befutó az olasz Carlo Ancelottival szemben. A Daily Mail pedig azt írta, már be is fejeződtek a tárgyalások a Liverpool és a 48 éves Klopp között.

A 42 éves északír Rodgers 2012-től irányította a Liverpoolt, és tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban ugyanakkor az együttes nyolc forduló után 12 ponttal a tabella tizedik helyén áll annak ellenére, hogy a nyáron 110 millió euróért érkeztek új játékosok. Az Európa-liga csoportkörében a liverpooliak eddigi két mérkőzésükön két pontot gyűjtöttek.

Klopp kétszer nyert bajnokságot a Dortmunddal, amelyet a BL-döntőbe is elvezetett. Noha a klubtól való tavaly nyári távozásakor azt nyilatkozta, egy évet pihenni fog, és nem szívesen vesz át csapatot idény közben, könnyen lehet, hogy az eltelt közel fél évben pihent már eleget, és a Dortmundhoz karakterében hasonló Liverpool jelentette lehetőség elcsábítja.


Építene valamit

A korábbi 35-szörös német válogatott középpályás, Stefan Effenberg is Klopp liverpooli munkavállalására számít: „Néhány hete azt mondta nekem, hogy készen áll egy olyan klub vezetésére, amely nincs a legmagasabb szinten, hogy fel tudjon építeni valamit. Ez pedig lehet a Liverpool, nem igaz? A liverpooli az egyik legjobb atmoszféra, nagyon hasonlít a dortmundira. A szurkolók mindig a klub mögött állnak, ezt pedig Klopp nagyon szereti.”