Klopp a feltörekvő német csapatokról áradozott

Fotó: Getty Images / Richard Heathcote

-

Jürgen Kloppot nem lepi meg, hogy az újonc Lipcse és a Hoffenheim is jól szerepel ebben az idényben a német bajnokságban.


Mindkét klubnál olyan módszerekkel dolgoznak, amelyek eltérnek a német csapatoknál megszokottaktól. Emiatt hatalmas tisztelet jár nekik mondta a Liverpool edzője a WDR rádiónak adott pénteki nyilatkozatában.


A két csapat egyaránt veretlen tíz forduló után: Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, a Leipzig a második, míg a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim a harmadik a Bundesligában. „Mindkét gárdát el tudom képzelni a nemzetközi porondon, és biztos vagyok benne, hogy ki is fogják harcolni ezt a lehetőséget” tette hozzá Klopp.


10 forduló után még mindig veretlen az újonc Lipcse


A saját csapatáról visszafogottan nyilatkozott. „Elég régóta vagyok már a labdarúgásban ahhoz, hogy tudjam, ez nem más, mint egy pillanatnyi állapot. Mindazonáltal nagyon élvezem a helyzetet” – fogalmazott annak kapcsán, hogy a Liverpool november 6-án, a Watford 6–1-es legyőzésével 916 nap, 2014. május 6-a után állt újra a tabella élére az angol bajnokságban.

A legnagyobb különbség az angol és a német bajnokság között a bajnokaspiránsok számában van. Angliában öt csapat fog küzdeni a bajnoki címért, és mindegyik meg is nyerheti a trófeát. Itt egyszerűen nincsenek olyan mérkőzések, amelyeknek nincs tétjük mondta Klopp, aki tavaly október óta irányítja a Liverpoolt.