Klicsko ínszalagszakadást szenvedett, csúszik a Fury elleni meccse

Fotó: MTI/MTVA / JASON SZENES

-

Vlagyimir Klicsko elnézést kért az ellenfelétől, akinek várnia kell, hogy elvehesse tőle a három nehézsúlyú vb-övét.


Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú világbajnoka sérülés miatt elhalasztja a veretlen angol Tyson Fury elleni, október 24-re tervezett mérkőzését.

A 39 éves ukrán ökölvívó pénteken jelentette be, hogy edzés közben ínszalagszakadást szenvedett, s a csütörtöki orvosi vizsgálatok után biztossá vált, hogy nem tud a kötelek közé lépni a 26 éves Fury ellen.

„Nagyon vártam ezt a meccset, és sajnálom, hogy nem bokszolhatok, az ellenfelemtől pedig külön elnézést kérek, mivel hetek óta keményen készült erre az eseményre” – írta közleményében Klicsko, s hozzátette, mindent meg fog tenni azért, hogy mihamarabb felépüljön.

Az összecsapás új időpontját a tervek szerint a jövő héten jelentik be, a helyszín Düsseldorf marad.

Klicsko (64 győzelem, 3 vereség) 11 éve nem veszített mérkőzést, legutóbb áprilisban lépett kötelek közé, amikor Bryant Jenningset győzte le egyhangú pontozással. Ez lenne a 28. címvédő meccse, ami rekord a nehézsúlyban.

Kihívója 24 mérkőzést vívott eddig a profik között, s ezek mindegyikét megnyerte. Fury márciusban a német Christian Hammert verte legutóbb, s ezzel megvédte Európa-bajnoki övét és megszerezte a WBO nemzetközi bajnoki címét is.