Kleinheisler: Gondolom, éltem a lehetőséggel

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Még nem gondolnak az Eb-részvételre a Norvégiában győztes fociválogatott játékosai. Bernd Storck szövetségi kapitány nem beszélt a győztes gólt szerző Kleinheisler László felfedezéséről.


Oslóban is legyőzte Norvégiát 1-0-ra a magyar fociválogatott az Eb-pótselejtezős párharc első meccsén. A visszavágó vasárnap este lesz, a játékosok nem is igen akarnak mással foglalkozni addig. Ahogy az első percekben bravúrral védő, századik válogatottságát ünneplő Király Gábor mondta az M4-nek, „nem kell túl hurrá hangulatot teremteni”.

A meccs egyetlen gólját szerző Kleinheisler László számára a meccs „szenzációs élmény, nem tudom elhinni.” A válogatottban most mutatkozott be, pedig még a klubjában, a Videotonban sem játszik. A hirtelen felbukkanásáról csak azt mondta, hogy „az U21-es meccsen láttak játszani, megadták a lehetőséget, és úgy gondolom, éltem vele.”


Fülöpre is gondoltak

Guzmics Richárd először részvétét fejezte ki a mérkőzés napján elhunyt 32 éves korábbi válogatott kapus, Fülöp Márton családjának, majd azt mondta, „mindent kiadtunk magunkból, olykor-olykor az utolsó emberünk ért oda”. Társaihoz hasonlóan ő sem foglalkozik azzal, hogy közel az Eb-részvétel, csak a visszavágóval.

Bernd Storck kapitány úgy fogalmazott, még mindig nagyon hosszú 90 perc vár ránk: „Nagyon fegyelmezetten játszottunk, szerencsések voltunk, Király óriásit védett az első percekben. A második félidőben nagyon nagy nyomás alatt játszottunk, de szervezettek, fegyelmezettek voltunk, és szerencsénk is volt. Ez a mérkőzés nem rólam szólt, nem az én sikerem, hanem a magyar futballé. Több nagyon jó teljesítmény volt, Gera Zoltán kiemelkedően játszott, nagyon sajnálom, hogy a visszavágón nem lehet a pályán.” A kapitány ugyanakkor a meglepetésember, Kleinheisler felfedezéséről nem akart beszélni.

„Akkor tudnánk odavágni nekik, ha a visszavágón is megvernénk őket, és kvalifikálnánk az Eb-re, az lenne az igazán nagy pofon számukra” – utalt Lovrencsics Gergő a sorsolás utáni norvég nyilatkozatokra, amelyek szerint a legkönnyebb ellenfelet kapták. A Lech Poznan csatára pontosan azt várta Kleinheislertől, hogy „elsül majd valamelyik lába”, vasárnap pedig „ugyanilyen fegyelmezetten kell játszanunk a fizikálisan nálunk erősebb norvégok ellen”.