Kleinheisler élvezi, hogy küzdhet a Werdernél

Fotó: Werder.de

-

Kleinheisler László számára még új a környezet, ám az a célja, hogy gyorsan beilleszkedjen, fizikálisan a legjobb állapotba kerüljön, és minél hamarabb játszhasson a német labdarúgó-bajnokság 16. helyén álló Werder Bremenben.


A 21 éves magyar válogatott középpályást szerdán igazolta le a brémai együttes a Videotontól, melynek – az M1 aktuális csatorna értesülései szerint – 500 ezer eurót fizetett. A Puskás Akadémiában nevelkedett Kleinheisler az M1-nek csütörtökön arról beszélt, hogy még minden új számára, a város, a csapat, de klubtársai már eddig is sokat segítettek neki, és nagyon boldog, hogy egy szenzációs csapat futballistája lett.


Fizikálisan fejlődnöm kell, és a nyelv elsajátítása is nagyon fontos.

Ezeket minél hamarabb szeretném elérni” – nyilatkozta a játékos, hozzátéve, hogy a játék tempója sokkal gyorsabb, mint Magyarországon, és ugyan az edzőmeccseken gólt nem szerzett, de voltak helyzetei, és jól ment neki a játék. Annak fényében különösen jónak értékelte a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményét, hogy az elmúlt fél évben nem játszott, és ez visszavetette.


Sokat köszönhet Storcknak, ezt ő is tudja


A játékos, aki a magyar felnőtt válogatottban novemberben, a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn győztes góllal mutatkozott be, hangsúlyozta, hogy nem fél a kihívásoktól, szeret küzdeni, és élvezi, amit csinál. Kleinheisler László kiemelte, hogy rengeteget köszönhet Bernd Storcknak, a válogatott szövetségi kapitányának és nevelőegyesületének, a Puskás Akadémiának is, melynél öt évet töltött. „Az akadémia mostani növendékeinek pedig azt üzenem, hogy nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy egy topligás csapatba szerződhessenek. Kövessék a céljaikat, és higgyenek magukban!” – tette hozzá.