Kizárták a menekülteket több német szórakozóhelyről

-

A nők elleni szexuális zaklatásokról és lopásokról szóló panaszok miatt legalább hat freiburgi szórakozóhelyen változtattak a belépési szabályokon.


Nem mindenhol egyértelmű a tiltás, a Baden-Württemberg tartományi egyetemvárosban vannak olyan helyek is, ahol csak bizonyos rendezvényekre – például reggae-koncertekre – engedik be a menekülteket. Olyan klub is akad, ahová csak tagsági kártyával lehet belépni, és csak az erőszakot, a szexizmust és a diszkriminációt elutasító emberek lehetnek tagok.


A szórakozóhelyek üzemeltetői a változtatásokat azzal indokolják, hogy a menekülthullámmal párhuzamosan megszaporodott az incidensek száma, még nemi erőszak kísérletéről és késes támadásról is beszámoltak vendégek.

A rendőrség a lopásokat leszámítva nem értesült arról, hogy mostanában több atrocitás történik – mondta a Badische Zeitung című lapnak a freiburgi belváros rendőrőrsének vezetője. A freiburgi önkormányzat szociális ügyekért, kultúráért és társadalmi integrációért felelős vezetője is azt mondta, hogy az önkormányzatnak nincs tudomása arról, hogy „akut problémáról” lenne szó. Ő egyben felhívta a figyelmet a diszkrimináció tilalmára is.