Kovács Balázs (Fidesz) napirend előtti felszólalásában frakciója felháborodását fejezte ki azért, hogy Sógor László (MSZP-Együtt-PM-DK-Összefogás Zuglóért) Facebook-oldalán gyűlöletkeltésre alkalmas tartalmat osztott meg. A képviselő – mint arról a Zuglói Média beszámolt – úgy fogalmazott: „aki náci módon viselkedik, annak távoznia kell a közéletből”. Arra szólította fel Sógor Lászlót, hogy nyújtsa be a lemondását. Ha ez nem történik meg, a Fidesz-KDNP frakció kivonul az ülésről, mert nem kíván együttműködni olyan személlyel, aki náci módon viselkedik.

Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért) polgármester sajnálatát fejezte ki, de tudomásul vette, hogy a Fidesz-KDNP frakció kivonult a testületi ülésről. A tervezett ülés menetét ez nem befolyásolta, a testület nélkülük is határozatképes maradt.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője úgy reagált: a Sógor László Facebook-oldalára kikerült, azóta törölt tartalommal nem ért egyet, elítéli. Mint mondta, a képviselő figyelmetlenségből hibázott, ezt őszintén megbánta, ezért is terjesztett a testület elé egy politikai nyilatkozatot. Az ülésről a Fidesz mondvacsinált ok miatt vonult ki – tette hozzá Tóth Csaba.