Kivonul az American Express a magyar piacról

Fotó: Europress/AFP/Damien Meyer / Europress/AFP/Damien Meyer

-

Az OTP Mastercardra cseréli a hitelkártyákat.


Megszűnik az OTP és az American Express együttműködése, ezért a bank jövő év január 31-ig visszahívja a lakossági Amex bankkártyáit. A magyar bankok közül csak az OTP kínált Amex-kártyát, így a lakossági piacról kivonul az American Express. A bank már megkezdte az ügyfelek kiértesítését.

Az OTP az American Express Blue helyett MasterCard Bonust, az Amex Gold helyett pedig MasterCard BonusGoldot ad az ügyfeleknek. Ha a tulajdonos kártyájához társkártya is kapcsolódik, annak cseréjéről a főkártya cseréjével egy időben kell nyilatkoznia. Az új kártya mellett az American Express hitelkártyák is legkésőbb 2018. január 31-ig működnek.

A magyarországi bankkártyapiacon a Mastercard és a Visa a meghatározó szereplő. A vállalati kártyákat az Amex megtartotta magánál, ezért a vállalati piaci szegmensben maradhatnak Magyarországon is az American Express kártyák.

Az OTP új hitelkártyájának díjai, kamata változatlanok, az ügyfél hitelszámlája sem változik, az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások megmaradnak.

Az ügyfeleknek nincs teendője, a bank automatikusan elküldi számukra az új hitelkártyájukat.