Kivégzik Briant a Family Guy írói

Fotó: The Picture Desk / Matt Groening

-

Főszereplőtől válik meg a Family Guy a 12. évadában: a család liberális kutyáját, Briant elgázolja egy autó. A rajongóknak az első epizódtól jelenlévő házikedvenctől kell búcsút venniük.


Bár 1998-ban indult a Family Guy, de közben évek maradtak ki, így csak tizenkettedik évadánál tart az animációs sorozat. A karakterek a South Parkhoz hasonlóan itt sem öregszenek, így lehetséges, hogy egy évtized elteltével Briannak még kutya baja sem volt. A készítők viszont fel akarták rázni a sorozatot, és mivel a gyerekek kiiktatását nem vállalták, inkább Briantől vettek búcsút – derül ki a Daily Mail cikkéből.


A liberális, alkoholista, „kiábrándult értelmiségi” Brian ugyanakkor nagyon népszerű volt, így egyelőre nem tudni, a rajongók miként fogadják majd a távozását. Briant elüti egy autó, és a család folyamatosan világhatalomra törő gyermeke, Stewie sem képes megmenteni, mivel időgépe éppen romokban hever. De nem tart sokáig a családi gyász: Brian helyét egy új kutya, Vinny veszi át. A kutya hangját a sorozat rendezője, Seth MacFarlane szolgáltatta, míg nálunk Schnell Ádám szinkronizálta Briant.


Mit kell tudni Brianről?

Brian, a Family Guy beszélő kutyája liberális nézeteket vall, ugyanakkor egy epizód erejéig republikánussá vedlett, méghozzá egy jobboldali rádiós, Rush Limbough hatására. Ateista, értelmiségi karakter. Többször próbálkozik könyvírással is, ám sikertelenül, így többnyire otthon siratja meg nem értett zsenijét.


A család legifjabb tagjával, a folyamatosan világuralomra illetve anyja életére törő Stewie-val van jóban, több alkalommal kettesben utaztak különös vidékekre (Északi-sark, más idősíkok, stb.). A család barátjával, Quagmire-rel viszont nem sikerült jó viszonyt kialakítania: a szexmániás karakter egy alkalommal jól be is olvasott Briannek.

Bár értelmiségi, de azért általában nem túl intelligens lányokkal randizik, amit gyakran szégyell is. Ugyanakkor szerelmes a családbeli édesanyába, Loisba, ami gyakori humorforrás a sorozatban. Miként az is, amikor Brian kutyaként viselkedik: megugatja tükörképét és csóválja a farkát.


      És itt látható, miként hal meg Brian: