Kivágták Kovács Zoltánt Újpestről

Forrás: ujpestfc.hu

-

Az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bontott Kovács Zoltán sportigazgatóval, aki nemrég még Orbán Viktor évértékelőjén is ott volt.


A lila-fehér futballklub honlapjának keddi közleménye szerint azért váltak el a felek útjai, mert a tulajdonos szakmai elképzelései eltértek a sportigazgatóétól. Valószínűleg hozzájárult ehhez az is, hogy kedden ismét százezres bírságot kapott a klub a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) gefyelmi bizottságától.

Kovács Zoltán – aki játékosként száz bajnoki gólt szerzett az Újpest színeiben és bajnok is volt a csapattal – 2009 júliusától utánpótlás-vezetőként, 2010 januárja és 2011 nyara között pedig sportigazgatóként dolgozott Újpesten. Tavaly júniusban tért vissza a klubhoz ismét a sportigazgatói posztra.

Az Újpesthez kapcsolódó hír, hogy akárcsak most, úgy nemrég komoly bírságot kapott a klub szurkolói rendbontás miatt. Korábban az újpesti klub újabb pénzbírság kiszabása esetére a drukkerei kizárását helyezte kilátásba. Február végi közleményében azt írta a klub, hogy az első MLSZ-bírságra hárommeccses drukkerkitiltással reagálnak majd. Ha ezt követően is érkezik be bírság az MLSZ-től az újranyitott stadionban randalírozó szurkolók miatt, akkor az idény hátralévő hazai meccseiken nem játszanak nézők előtt. A klub kiemelte, nem célja kollektíve bűnösnek nyilvánítani a drukkereket.

Az MLSZ ezt követően jelezte: a versenyszabályzat szerint a „pályaválasztó köteles a mérkőzés megtartásához szükséges valamennyi engedély megszerzéséről gondoskodni”, valamint az éves biztonságtechnikai és pályahitelesítési jegyzőkönyvben megállapított nézőszámot (hazai és vendégszurkolók külön-külön feltüntetve) a rendező sportszervezet nem korlátozhatja”.