Kiütötték a ringből a legendás Bernard Hopkinst

Fotó: Getty Images / Harry How

-

Technikai kiütéses vereséggel zárta karrierjét az 51 éves Bernard Hopkins, a profi ökölvívás elmúlt két évtizedének egyik legnagyobb alakja.


A veterán sztár a kaliforniai Inglewoodban, a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú nemzetközi bajnoki övéért lépett ringbe címvédő honfitársa, a 27 éves Joe Smith Jr. ellen.


A meccs a nyolcadik menetben dőlt el, amikor Hopkins Smith hatütéses kombinációja végén kizuhant a ringből. Ezt követően a legendás öklözőnek 20 másodperce volt, hogy visszatérjen a szorítóba, ám az esés során bokasérülést szenvedett, így nem tudta folytatni az ütközetet. Hopkins szinte rögtön az eset után azt reklamálta, hogy nem ütések miatt esett ki, hanem Smith kilökte őt, ám a bírók nem így látták. Smith a 24. profi meccsén a 23. győzelmét aratta.

Bernard Hopkinsnak ez volt a nyolcadik veresége a profik között. Karrierje során 55 győzelmet aratott, két meccse döntetlennel, kettő pedig eredmény nélkül ért véget. Az amerikai sztár 1995 és 2005 között középsúlyú világbajnok volt, később pedig félnehézsúlyban is felért a csúcsra.


TKO: