Kiütötték a női kéziseinket

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A harmadik vb-meccsén 32-15-re kikapott a magyar válogatott Montenegrótól. Németh András szövetségi kapitány egyetlen használható teljesítményt nem látott.


A csoport, 3. forduló:
Montenegró-Magyarország 32-15 (17-9)
gól: K. Bulatovic 6/1, Mehmedovicc 6, Raicevic 6, Jaukovic 4, B. Pavicevic 3, Radicevic 3, Jovanovic 2, Lazovic 1, Ramusovic 1, illetve Görbicz 3/2, Mayer 3, Zácsik 3, Bódi 2, Kovacsics 1, Planéta 1, Szucsánszki 1, Tomori 1

Az első két meccsén, Tunézia, illetve Szerbia ellen magabiztosan nyert a női kézilabda-válogatott a dániai vébén. Következett egy nap pihenő, majd az első komolyabb meccs, Montenegró ellen.

Ezúttal sem védekezésben, sem támadásban nem működött semmi, és bár 3-1-ig vezetett a magyar csapat, a 11. percben először az ellenfél került előnybe, és onnanól egy folyamatos lejtőre a magyarok. A kezdeti gyengébb teljesítmények kihatottak a többi csapattagra is, így hiába látszott a számtalan hiba a szünetben, Németh András szövetségi kapitány nem tudott érdemben változtatni a helyzeten. Az első félidő végén 17-9-et mutatott az eredményjelző, ráadásul a legutóbbi olimpián döntős ellenfél később sem állt le, és kiütötte a magyarokat. A kapitány hiába forgatta csapatát, cserélt sokat, nem állt össze egy versenyképes sor, így a vége súlyos vereség lett.


Erdősi Ildikó és Szucsánszki Zita néz szomorúan


Németh az eredménynek megfelelően letargikusan nyilatkozott a Sporttévének a vereség okairól: „Ha tudnám, változtattunk volna, de nem volt semmi előjele, hogy egyik pillanatról a másikra lerángatjuk egymást a mélybe. Ahelyett, hogy kisegítettük volna, visszahúztuk egymást, egyetlen egy használható teljesítményt nem láthattunk. Szétlőttük a kapust is, és hiába láttuk mindezt már a szünetben, nem tudtunk változtatni rajta.”

Hozzátette, hogy senki nem akart hibázni, de ha senki nem vállal be semmit, akkor nem lesz belőle még helyzet sem, nemhogy gól.


Németh testbeszéde is árulkodó


Jellemző, hogy a meccs után még a stúdióban ülő Tóth Tímea is alig találta a szavakat, míg Kökény Bea empatikus volt, és felidézte, hogy az ő pályafutásában is előfordult egy-egy hasonló „black-out”.

Jól jönne ugyan egy felhozómeccs, de legközelebb, szerdán 20.45-től a házigazda dánok várnak a csapatra.


Ilyen nagy különbséggel vb-n még nem kapott ki a magyar csapat, a negatív rekord 14 találat volt: 1993-ban, Norvégiában a dánok 37-23-ra győztek – írja a Kezitortenelem.hu. A magyar válogatott abszolút vereségi csúcsa 21 gól, a 2010-es Eb-n 34-13-ra kapott ki Norvégiától.