Kiugrott egy beteg a Merényi Kórház zárt osztályának ablakán

Fotó: RÛka L·szlÛ / Róka László

-

Életveszélyes sérülésekkel ápolják azt a férfit, aki a Merényi Gusztáv Kórház zárt osztályáról, a második emeletről vetette ki magát az ablakon.


A férfi szombaton, dél körül ugrott ki az ablakon. Csak három napja, október 28-án utalták be a Merényi Kórházba, ahol már számos panasz érkezett az embertelen állapotokra. A héten az egyik beteg megölte a másikat, ugyanabban a szobában, ahonnan most kiugrott egy férfi.

„Úgy tűnik, van, aki inkább a halált választja ennél az embertelen zárt osztálynál” - mondta a mostani esettel kapcsolatban az Indexnek a kórház egyik dolgozója.A kórházban elvileg olyan erősek a vasrácsok, hogy azokat emberi erővel csaknem lehetetlen szétfeszíteni. Még vizsgálják, a beteg hogyan tudott mégis kiugrani az ablakon. Korábban Székely László ombudsman az osztály bezárását javasolta, látva, milyen állapotok uralkodnak az osztályon. Néhány nappal az ombudsman látogatása előtt a beteghordók verték meg az egyik beutaltat.

A kórház egy hajléktalanszálló mellett van, az őrizet ellenére sokan gond nélkül el tudják hagyni az intézményt. A ferencvárosi kórház rossz híre miatt a környékbeli családokban több szülő nem is engedi a gyerekét a Merényi közelébe.