Kitúrhatja a Sportkórházat a terjeszkedő Testnevelési Egyetem

Fotó: MTI / Ruzsa István

-

Az Index úgy tudja, hogy a TF tervei meg fogják kapni a kormány hozzájárulását, és az építkezés kiemelt állami beruházás lesz.


Új lendületet adott a Testnevelési Egyetem (TF) fejlesztési terveinek a tornacsarnok októberi leégése. A campus bővítését már régebb óta tervezte a TF vezetése, és az Index úgy tudja, hogy a Mocsai Lajos vezette intézmény tervei most a kormány elé kerültek. Ha a beruházás megkapja a kormányengedélyt, egészen a Hegyalja útig terjeszkedik a campus.

A lap azt írja, hogy a TF a Csörsz utcai teniszpálya helyén építtetné meg a leégett tornacsarnok utódját, a leégett csarnok helyét pedig park formájában közterületté alakítanák. A Csörsz utca és az Alkotás utca melletti területeken felújítanák az atlétika pályát, mellé fedett, téli használatra is alkalmas focicsarnokot építenének, de emellett megőriznék a mostani TF-campust, kiegészítve a Sportkórház több épületével, beleértve a befejezetlen torzóépületet is – részletezi a terveket az Index.

A lap több forrása szerint a TF tervei meg fogják kapni a kormány hozzájárulását, és az építkezés kiemelt állami beruházás lesz.

A Sportkórház főigazgató főorvosa, Soós Ágnes is hallott már a kórház rovására terjeszkedő TF terveiről, de mint mondta: az igénylistáról eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott.