Kitörtek az állatok a karámból; gazdájuk állatkínzásért felel

-

Több napra hagyta magára az állatait egy férfi Zala megyében, sem enni- sem innivalót nem adott nekik. A szarvasmarhák éhségükben egy útkereszteződésben kóboroltak.


A Keszthelyi járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy 40 éves férfi ellen, amiért nem gondoskodott a szarvasmarháiról.

A férfi 13 szarvasmarhát tartott egy Keszthely mellett bérelt területen, az állatok nem kaptak elég élelmet és ivóvizet, és gazdájuk akkor sem gondoskodott róluk, amikor 2015 novemberében Nyírgyulajra utazott. A Zala Megyei Főügyészség közleménye szerint a telephely ajtaja nyitva volt és azt az embert sem találták, akit korábban megbíztak a szarvasmarhák őrzésével. Az állatok kitörtek a karámból, a Bécsi kapu és a Hévízi út környékén kóboroltak, veszélyeztetve így a közlekedés biztonságát. A rendőrségnek le kellett zárnia az útkereszteződést, majd megpróbálták a marhákat a bérelt telephelyre visszaterelni.

A hatóság a szarvasmarhákat lefoglalta, a Zala Megyei Kormányhivatal az állatokat - rossz állapotuk miatt - további tartásra és gondozásra átadta egy másik gazdának.