Kitiltották a Parlamentből a 444 szerkesztőségét

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Forgatás közben „ismételten megszegték az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó házelnöki rendelkezést”.


Az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán azt írta a lapnak, hogy „a 444.hu munkatársai, Plankó Gergely és Tamás Bence Gáspár 2016. október 10-én, hétfőn többszörös kérésünk és figyelmeztetésünk ellenére ismételten megszegték az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó 9/2013-as házelnöki rendelkezést”.

A sajtófőnök szerint „az engedély nélküli forgatás mellett fizikailag is akadályozták Halász János államtitkár bejutását az üléstermi folyosóra. Munkatársaik viselkedése, a szabályok tudatos és sorozatos ignorálása, a korábbi figyelmeztetések semmibevétele miatt házelnök úr felfüggeszti a 444.hu szerkesztőségének akkreditációját”.

A kitiltás oka az alábbi videó.A sajtófőnök levelében két esettel indokolta a kitiltást. Az egyik az, amikor a Fidesz-frakció szóvivőjét kérdezték. A lap szerint Halász azon a folyosószakaszon sem akart kérdésekre válaszolni, ahol egyébként szabályosan lehet forgatni a parlamentben. A másik kifogásolt rész, az „engedély nélküli forgatás” az lehet, amikor a fideszes Nyitrai Zsoltnak néhány méterrel a sajtónak kijelölt terület mellett tettek fel kérdést – írja a lap.

További részletek a 444 cikkében.