Kiterjeszti a kormány az online pénztárgépek használatát

Fotó: MTI/Marjai János / MTI/Marjai János

-

Varga Mihály szerint az autószervizeknél, taxiknál, valamint a konditermek, a wellness és a pénzváltás területén is így lehetne visszaszorítani a feketegazdaságot. A nyáron még szó sem volt erről.


A nemzetgazdasági miniszter a régiós áfacsalás elleni konferencián beszélt az elektronikus számlarendszer elindításáról is.

Varga Mihály hozzátette: az online pénztárgépek bevezetése egyértelmű siker, jelentős többletbevételt hozott a költségvetésnek, ahogy az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) bevezetése is. Mindezek alapján adódik a rendszer kiterjesztése - szögezte le.


Korábban Orbán leverte az ötletet

Július közepén a Miniszterelnökséget vezető Lázár János még arról beszélt, hogy a kabinet nem terjeszti ki az online pénztárgépek használatát a szolgáltató szférára. A minisztertől azt kérdezték, hogyan áll az a terv, hogy erre a szektorra - például a fodrászokra, masszőrökre - is kiterjesztenék az online kasszák használatát. „Volt ilyen javaslat, de a miniszterelnök leverte" - válaszolta a Miniszterelnökség vezetője. Szavai szerint a kormányfőnek az az álláspontja, hogy ez nem indokolt és nem életszerű.