Kitartás - pár napon belül 10-15 fokkal hűvösebb lesz

-

Jövő héttől a mostani kánikula helyett visszatér a kellemes meleg. Az esőt nem ússzuk meg.


Pénteken a perzselő napsütést csak néhol zavarja gomolyfelhő. Kevés eséllyel esik, a szél sem fúj. Reggelre is alig frissül fel a levegő: a nagyobb városokban 20-24 fok lesz, több zöld mellett hűl le a levegő 15-19 fokra. Napközben újra 33-38 fok lesz - írja a Köpönyeg.hu.


Szombaton marad a 33-38 fok, de már helyenként lehet zápor, zivatar, a nyugati határszélen felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. A zivatarokat erős szélrohamok kísérik.

Vasárnap egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, és a Dunántúlon már többfelé, máshol elszórtan várható zápor, zivatar. Heves zivatarok is kialakulhatnak, sőt akár tartós eső is lehet. A szél is megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nyugaton már elkezdőik a lehűlés, de ez még csak néhány fokot jelent, így is 30-34 fokok lesznek.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar, néhol csendes eső is. Egyre többfelé szűnik meg a hőség, legtovább a Tiszántúlon tart ki a 30 fok körüli hőmérséklet, az ország jelentős részén már csak 24-29 fok lesz.

Kedden alig látjuk a napot, sokfelé lesz az eső, zápor, zivatar. A tartósan borús részeken 20 fok közelében marad a a hőmérséklet, máshol 24 fok lesz a maximum.

Szerdán lassan csökken a felhőzet, egyre többfelé bukkan elő a nap. 25-26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik.