Kitart még a tavasz

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

-

Bár a hét közepén várható kisebb visszaesés, hétvégére ismét 14 fokra melegszik a hőmérséklet - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Kedd

Változóan felhős idő várható, egyre vastagadó fátyolfelhőzettel. Csapadék nem alakul ki. Napközben a szél délnyugatira fordul és megélénkül. Igen enyhe, kora tavaszias idő lesz: reggel 4, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet. Jók lesznek a közlekedés feltételei. Melegfronti hatással számolhatnak a frontérzékenyek.


Szerda

Nagyrészt borult lesz az ég, csak néha szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Sokfelé lesz eső, záporeső. Az északnyugati szél délutántól megerősödik, a nyugati és a középső tájakon viharossá fokozódik. Reggel 9, délután már csak 6 fok körül alakul a hőmérséklet. Hidegfront érkezik.


Csütörtök

Változóan felhős idő lesz elszórt záporokkal. Az északnyugati, nyugati szél egész nap erős lesz, nyugaton és a középső tájakon továbbra is lehetnek viharos széllökések. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.


Péntek

Eleinte változóan felhős, párás időre van kilátás, majd délután csökken a felhőzet és egyre többfelé bújik elő a nap. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz. 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.


Szombat

Fátyolfelhők szűrte napos időre van kilátás. A déli, délnyugati szél egyre többfelé megerősödik, mellyel ismét egyre enyhébb levegő áramlik hazánk területére. 9 és 14 fok közé melegszik a levegő.


Vasárnap

Napközben erős felhősödés valószínű, délután már több helyen eredhet el az eső. 10-13 fok közötti enyhe idő lesz továbbra is.