Kitalálta, hogy kirabolták, most két eljárás is folyik ellene

Fotó: AFP / Miguel Schincariol

-

Minden azzal kezdődött, hogy a férfi nem akarta elmondani anyjának, hogy elveszített 1400 eurót. Összességében végül ennél sokkal rosszabbul járt.


Egy kábítószerrel kapcsolatos ügy miatt hallgatták ki október 2-án az Egri Rendőrkapitányságon J. Gergelyt, amikor megkérdezte, mi a teendő, ha kirabolták. Akik azt tanácsolták neki, hogy tegyen feljelentést, amit meg is tett. Eszerint előző nap Komáromban erőszakkal elvették tőle a külföldön megkeresett 1400 euróját.


Antwerpenből jött haza, munkáltatója kisbusza a komáromi vasútállomás közelében tette ki egy munkatársával október 1-jén 1 órakor. Vonatuk éjjel háromkor indult Budapestre, várakoztak, eközben történt a támadás. J. Gergely állítása szerint az állomás váróterméből kiment egy hétfős társaság, és egy forgótáras pisztollyal fenyegetőzve elvették minden pénzüket.

A rendőrségnek már ekkor gyanúsak voltak a férfi állításai, mindenesetre nyomozást rendeltek el. A nyomozók aztán kiderítették, hogy a váróterem mindennap 23 órától 3 óráig zárva van, ráadásul a MÁV peronőrei nem is emlékeztek nagyobb társaságra.

Aztán J. Gergely magyarországi munkaszervezőjét, aki azt mondta, nem elsején rakta ki a két férfit Komáromban, hanem még 25-én. A férfi munkatársa pedig arról beszélt a rendőröknek, J. Gergely erősen ittas volt, Kelenföldig együtt vonatoztak, és nem érte őket támadás.

A férfit ezután a nyomozók szembesítették a tényekkel. J. Gergely elmondta:


nagyon részeg volt, másnap egy detoxikálóban tért magához, ahol a telefonja és a laptopja megvolt, a külföldön megkeresett pénze viszont eltűnt. Ezzel nem mert anyja elé állni, ezért találta ki a nagy kamut, hogy kirabolták. 

írta az egészről beszámoló police.hu.


A rendőrség ezért a hatóság félrevezetése vétségének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz ellene.


+1

J. Gergely szervezetében ráadásul a gyorsteszt THC-t mutatott ki, ezért kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.