Kiszivárgott Messi szerződése, és elég durva

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

A Football Leaksnek köszönhetően belenézhettünk már Gareth Bale átigazolási szerződésébe, és Mesut Özil kontraktusát is kiszivárogtatták, most pedig a Barcelona ötszörös aranylabdásának fizetéséről jelentek meg részletek.


Lionel Messit 2014-ben majdnem elmozdították Barcelonából, a katalán klub azonban ellenállt a megaajánlatoknak. Persze az argentin csatár megtartásához az is kellett, hogy egy kivételes szerződéssel a Barca magához láncolja a focistát. Messi akkor 2018 júniusáig aláírt, az ARA spanyol lap pedig kiderítette, hogy milyen fizetésért.


Ezért a szerződésért Cristiano Ronaldo is csak gratulálhat vetélytársának


Ebben a szezonban 22,8 millió eurós (kb. 7,1 milliárd forint) alapbére van, a nyáron ez közel duplájára nő, a következő évben 39,4 millió (kb. 12,3 milliárd forint) eurót tehet zsebre a 28 éves klasszis, ha marad a Barcelonánál. A szerződés szerint, ha a klub még a fizetése megemelése előtt, tehát idén nyáron eladja Messit, akkor 19,941 millió eurót (kb. 6 milliárd forint) kell fizetnie a focistának amolyan kompenzációként.


Neymart és Ronaldót is veri Messi az új fizetéssel


Noha a fizetések nem hivatalosak, nagyjából tudni lehet, hogy a legnagyobb sztárok mennyit keresnek. Cristiano Ronaldo kb. évi 20 millió eurót (kb. 6,2 milliárd forint) kap a Real Madridtól alapfizetésként, erre nyilván még rengeteg bónusz és reklámdíj jön, akárcsak Messinél. Viszonyításképp: Ibrahimovic a PSG-nél 11-12 millió euró (kb. 3,6 milliárd forint) körül kap, Neymar pedig úgy írt alá a Barcához, hogy első évében egy szezonra 7 millió eurós (kb. 2 milliárd forint) alapbért utalnak át a számlájára.

A kiszivárgott információk szerint Messi szerződésében 250 millió eurós (kb. 78 milliárd forint) kivásárlási ár szerepel.