Kiszivárgott Gareth Bale átigazolási szerződése

Forrás: Getty Images / Shaun Botterill

-

Eszerint a Real Madridnak többe került a walesi szélső megszerzése, mint Cristiano Ronaldóé, azaz Gareth Bale a világ legdrágább focistája.


Hivatalosan 91 589 842 eurós vételárat ismertek el még 2013 augusztusában a Real Madrid részéről, de a kiszivárgott szerződés szerint mindennel együtt 100 759 418 eurójába került a madridi klubnak Gareth Bale megszerzése. Ezt az összeget négy részletben kell kifizetnie a spanyol klubnak; háromszor 24,9 millió eurót már átutaltak, az utolsó részletet még várják a Tottenhamnél.


Többe került Ronaldónál


A szerződésben benne foglaltatik az is, hogy Gareth Bale-nek nem szabad negatívan nyilatkoznia a Tottenhamről és a klub vezetőiről sem, amíg a Real Madrid játékosa.

A szerződés tizedik pontja bizonyítja azt, hogy a Tottenham elnökét, Daniel Levyt miért tartják zseninek Angliában, ugyanis kikötötte, hogy ha bármelyik Premier League-klub bejelentkezik Bale-ért, akkor a Real Madridnak informálnia kell erről a Tottenhamet.

Ha a Spurs 72 órán belül megteszi ugyanazt az ajánlatot, akkor a Real Marid köteles azt elfogadni, még akkor is, ha a másik Premier League-klub azután egy nagyobb összeget ajánlana a walesi sztárért. Ez az opció 2019. június 30-ig él, és csak az angol első osztályban szereplő kluboknál lép életbe. Ez azért is lehet érdekes, mert az utóbbi időben hallani lehetett a Manchester United és a Chelsea érdeklődéséről is, de a Tottenham könnyen keresztbe húzhatja a riválisok számításait.


Daniel Levy remek üzleteket köt


Közben a Deloitte könyvvizsgáló cég által készített legfrissebb ranglistából kiderül, hogy a Real Madridnak volt a világon a legnagyobb a bevétele az előző szezonban a fociklubok közül. A madridi klub zsinórban 11. alkalommal végzett az élen a listán, a 2014/15-ös szezonban 577 millió eurós bevételt produkált, a mögötte második, Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona – amely bajnokságot és kupát is nyert Spanyolországban – pedig 560,8 millió eurót könyvelhetett el.

A Deloitte csütörtökön nyilvánosságra hozott listáján a harmadik helyet a tavaly még második angol Manchester United foglalja el 519,5 millió eurós bevétellel, míg a francia bajnok Paris Saint-Germain a negyedik 480,8 millió euróval. A tavaly harmadik német bajnok Bayern München ezúttal ötödikként zárt 474 millió euróval.