Kiszivárgott az új Tarantino-sztori - a rendező megsértődött

Fotó: AFP Photo/ Timur Emek / István Hajdu

-

Összesen hat embernek, ebből három színésznek adta oda a legújabb filmötletének forgatókönyvét Quentin Tarantino, mire a sztori rögtön kiszivárgott. A rendező dühös, parkolópályára helyezi a The Hateful Eight ötletét, és neveket akar hallani.


Kiszivárgott Tarantino új westernjének forgatókönyve, ezért a rendező úgy döntött, hogy egyelőre mégsem forgatja le a filmet. A The Hateful Eight még a kezdeti stádiumban volt, Tarantino a forgatókönyvet három színésznek, és azok ügynökeinek adta oda olvasásra. Éppen összeült megbeszélni a részleteket állandó producerével, Harvey Weinsteinnel, amikor a forgatókönyv nyilvánosságra került. Ám ezzel nem csak a cím derült ki, de az is, hogy megint westernt forgatna, és a Nebraskáért Oscárra jelölt, 77 éves Bruce Dernnel, valamint ismét Christopher Waltzcal dolgozna együtt.„I like the fact that people like my shit, and that they go out of their way to find it and read it.
But I gave it to six motherfucking people! Starting this week, I’ll be setting meetings with publishers.”Most azonban a rendező ideges. A deadline.com információi szerint semmi baja nincs a blogokkal és a kiszivárgó részletekkel, szereti, ha a rajongói kutakodnak az újabb és újabb információk iránt, de elárulva érzi magát, mert túl korán értesült a nyilvánosság az ötletéről.„I hadn’t given it to Christoph, I haven’t given it to Sam Jackson. (…) I gave it to three motherfucking actors.
We met in a place, and I put it in their hands (…) It’s got to be either the agents of Dern or Madsen. Please name names.”Tarantino Michael Madsennek, Bruce Dernnek és Tim Rothnak adta oda a forgatókönyveket. A rendező szerint azonban biztosan nem Tim Roth által került ki a könyv, mivel a színész nem adta tovább azt az ügynökének. A másik kettő viszont igen, közülük is Bruce Dern ügynökségére, a Creative Artists Agency-re gyanakszik a leginkább Tarantino. Az ügynökség azonban tagadja, hogy tudná, ki a kiszivárogtató. Szerintük az történhetett, hogy Bruce Dern ügynöke odaadta az asszisztensének a könyvet lefénymásolni, mire az elküldte más ügynökségeknek is a másolatot, végül valaki egy blogon közzétette a sztorit. Az ügynökség azt is hozzá teszi, hogy maga Tarantino volt a figyelmetlen, mert ha valamilyen módon meg jelölte volna, hogy melyik példány kié, akkor most könnyen visszakereshető lenne a kiszivárogtató személye. A rendező azonban hiába tudná meg a tettes(ek) nevét, akkor sem forgatná már le a filmet. Tarantino azt tervezi, hogy kiadja könyvként a The Hateful Eight sztoriját, és helyette egy másik ötletét filmesíti majd meg. A kiszivárgott westernre így a rajongóknak várni kell, Tarantino szerint öt éven belül lehet film a forgatókönyvből.