Kiss Norbi végre versenyen is tesztelheti új kamionját

-

A kétszeres Európa-bajnok a misanói versenyhétvégén ülhet először éles körülmények között új Mercedese volánja mögé.


Május elején, a FIA kamion-Európa-bajnokság első futamán, a Red Bull Ringen Kiss Norbi még nem próbálhatta ki új csapata, a Tankpool24 frissen fejlesztett Mercedes kamionját, azonban a következő versenyhétvégén (május 28–29.) Misanóban már azzal róhatja a köröket.


Nem mintha a régivel szégyellnie kellene az eredményeket: stabilan az első nyolcban autózott, a legjobb rajthelye egy 5. helyezés volt, míg a versenyeken a szombati napon egy 8., vasárnap két 6. helyet zsebelt be, ami várakozáson felüli eredmény volt mindenki számára.


Mostantól újra számolhatnak az ellenfelek Kiss Norbival


Az olaszországi versenyhétvégén azonban már debütál az új Mercedes, amelynek fejlesztésében Norbi is aktívan részt vett, és amelytől azt várják a Tankpool24-nél, hogy folyamatosan ott tudnak lenni az első öt hely valamelyikén.

Az új kamion biztosan nagy előrelépés lesz, de a motortechnikában még a régi fejlesztést fogjuk használni. Az idei szezon legnagyobb kihívása a motorfejlesztés lesz. Sajnos ez az, amihez a legtöbb idő kell, és keményen fogunk dolgozni ezen a szezon folyamán’’ – mondta Kiss Norbi, akinek egyik kedvence a misanói pálya, ahol annak idején megszerezte első rajtelsőségét.

A csapat folyamatosan dolgozik a fejlesztéseken, a cél az, hogy futamról futamra jobbak legyenek a csapat kamionjai és eredményei, hogy a mogyoródi versenyhétvégén (augusztus 27–28.) már komoly helyezésekért tudjanak küzdeni.

Mindent megteszek azért, hogy a Hungaroringen már a dobogós helyekért és a futamgyőzelemért tudjunk küzdeni. Számomra az a futam jelenti majd a legtöbbet, mivel hazai pályán, hazai közönség előtt versenyzek. Az egész évadban ez a legfontosabb hétvége.”