Kiss Norbi a Mercedest választotta a WTCC helyett

-

A következő szezonban a német tankpool24 Racing Team pilótája lesz Kiss Norbert, aki így nem ül át Michelisz Norbert megüresedett helyére a WTCC-ben. A magyar pilóta 2011-től az Oxxo Truck Race Teamnél versenyzett, amellyel 2014-ben és 2015-ben is megnyerte az FIA European Truck Racing Championship sorozatot.


„Újabb mérföldkőhöz érkezett a pályafutásom – nyilatkozta Kiss. - A tankpool24 Racing Team életében új időszámítás kezdődik, ez és az új kihívások sarkalltak engem is a csatlakozásra. Együtt dolgozhatok egy tradicionális csapattal, és olyan emberekkel mint


Stefan Honens, akit a kamionsport Adrian Newey-jának tartanak,

és akinek sok bajnok konstrukció került ki a kezei közül az elmúlt években. Reményeink szerint most is ez történik, két vadonatúj Mercedes versenykamion épül a csapat garázsában, és a cél a bajnoki cím. Nekem mostantól erre egy új márkával lesz lehetőségem, lehet, hogy még nem idén, de remélhetőleg néhány éven belül.”


Maradt a kamionnál a túraautó helyett


Ez egyben azt is jelenti, hogy biztosan nem Kiss Norbert lesz a WTCC-ben szereplő Zengő Motorsportnál Michelisz Norbert utóda. A WTCC Blog úgy tudja, még mindig jó esély van arra, hogy két zengős Honda legyen ott a rajtrácson a Paul Ricard pályán a jövő hétvégi idénynyitón a túraautó-világbajnokságon. Igaz lehet ez úgy is, hogy egy héttel a rajt előtt még egyik pilótáját sem nevezte meg Zengő Zoltán csapatfőnök.