Kiss Norbert remekelt a Hungaroringen, tovább növelte előnyét

-

A kamion Eb mogyoródi hétvégéjének két szombati futama közül egyet megnyert a pontversenyt vezető magyar pilóta, egyszer pedig 3. lett. Az összetettben így már 93 egység az előnye.


Az Európa-bajnoki sorozat címvédője, Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája remekelt a sorozat mogyoródi hétvégéjén. Az első futamot magabiztosan, közel 8 másodperces előnnyel nyerte meg, a második versenyen pedig – a fordított rajtrács szabályának köszönhetően a nyolcadik helyről indulva – harmadik lett.
Az első futamot egyértelműen uralta a 30 éves szombathelyi versenyző, aki rajt-cél győzelmet aratott, ezzel már 81 pontra növelte az előnyét az összetettben az ezen a futamon második cseh Adam Lackóval szemben. A harmadik helyen a háromszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ért célba.
Fontos volt, hogy a rajt utáni első kanyarban Kiss megtartotta a vezető helyet, s az első kör végére már több mint két másodperces előnyt autózott ki, majd ezt további két kör alatt csaknem megduplázta. A folytatásban a regnáló magyar Európa-bajnok hibátlan vezetéssel örvendeztette meg a lelátókon helyet foglaló tízezer hazai szurkolót, akik minden egyes körben hangos buzdítással fogadták a célegyenesben.
Kiss féltávnál már hat másodperccel vezetett a második Adam Lacko előtt, a leintésig pedig még tovább növelte az előnyét, a célba érkezéskor 7.7 másodperc volt a különbség közte és Lacko között.


Kiss Norbert a Hungaroringen tovább növelte előnyét a kamion-Eb összetett pontversenyében


A második futamot a nyolcadik helyről kezdhette Kiss, aki a rajt után maradt is ebben a pozícióban, majd egy helyet javított, a harmadik kör elején pedig feljött hatodiknak. A jelenlegi Európa-bajnok az ötödik kört már az ötödik helyen kezdte meg, előtte Lacko száguldott, de műszaki probléma miatt hamarosan kiállt. Kiss a hatodik körben újabb előzést hajtott végre, s már harmadik volt, majd rátapadt a másodikként haladó cseh David Vrseckyre, akivel karöltve” utolérték a versenyben addig vezető német Stephanie Halmot. Ez a trió az utolsó három körben "végigvonatozott" egymás mögött, előzési pozícióba sem Kiss, sem Vrsecky nem került, így már nem változott a sorrend.

A magyar címvédő ezzel az eredménnyel 93 pontra növelte előnyét összetettben az ezt a futamot műszaki hiba miatt feladó cseh Adam Lackóval szemben.
A Hungaroringen a vasárnapi versenynapon 10.30 órakor kezdődik az időmérő edzés, a hétvége harmadik futamát 13.40-től, a negyediket pedig 16.40-től rendezik.


Kiss Norbert már a délelőtti kvalifikáció során is hengerelt: első, 20 perces szakaszában Kiss 2:41.695 perces köridőt ért el, így négytized másodperccel gyorsabb volt, mint a második cseh Adam Lacko, a harmadikként záró spanyol Antonio Albaceténél pedig 1.6 másodperccel jobb időt ért el.
Az időmérés második, 10 perces részében - amelyben az előző etap 10 leggyorsabb versenyzője küzdött meg egymással a pole pozícióért – minden pilóta végig körözött a folyamatosan felszáradó pályán, Kisst azonban egyikük sem tudta megközelíteni. A magyar címvédő 2:40.680 perces idejével csaknem egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második rajtkockát megszerző Lackónál, a harmadik Albacete pedig már másfél másodpercet kapott Kisstől.