Kiss László továbbra is halhatatlan

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

A Halhatatlanok Klubja megértéssel és megbecsüléssel fogadta az úszószövetség vezetőségének és edzőbizottságának kiállását Kiss László szövetségi kapitány, mesteredző mellett.


A húsz magyar olimpiai bajnokot tömörítő klub, amelynek elnöke Kárpáti György, a háromszoros ötkarikás aranyérmes vízilabdázó, nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a sport egyik legnagyobb értéke az az összetartás, amely érvényt kap azokban az esetekben is, amikor egy-egy sportember komoly bajba kerül.

„Az együvé tartozás, az egység nem csak akkor kaphat érvényt, amikor a sikerek megszületnek, hanem a legnehezebb pillanatokban is” – szögezte le a Kárpáti György jegyezte dokumentum.

Kiss Lászlóról kedden a Privatkopo.hu írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az „ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében” megtette a szükséges lépéseket.