Kispórolták az anyagot, életveszélyessé vált a jánossomorjai uszoda

-

13 éve adták át, eddig lehetett használni.


A statikus szerint jelenleg baleset- és életveszélyes a jánossomorjai uszoda, ezért nem használható. A városvezetés azonnali hatállyal bezáratta az uszodát - írja a Kisalföld. A gyerekek oda jártak úszni - ez az iskola pedagógiai programjában is benne volt, most viszont egy darabig más mozgásformát kell keresniük.


A lapnak Lőrincz György polgármester azt mondta, tavaly már szemmel láthatóan romlott a tető belső gipszkarton burkolatának állaga, akkor is kértek állapotfelmérést egy építészirodától. Ők azt állapították meg, hogy energetikai, légzárás- és páratechnikai a hiba, az építésnél a rétegrendet rosszul határozták meg, így az megfogja a nedvességet. Ezután védőhálót szereltek fel az uszodában. A mostani télen tovább romlott a tető állapota, akkor kért statikusi véleményt az önkormányzat.

Az uszoda gipszkarton borítása több helyen felszakadt, a statikus szerint azért, mert nem megfelelően választották ki az építési anyagokat. Az önkormányzat most vizsgálja, hogy a tervezésben és kivitelezésben milyen hibát követtek el, és tervezik a felújítást is, ami több 10 millióba kerülhet. Ráadásul az iskolát is fel kell újítani 400 millióért.