Kisfiát próbálta menteni, de vele együtt halt meg a várandós anya

-

Nyolc hónapos terhes volt az a fiatal amerikai nő, aki kétéves kisfiát próbálta kimenteni égő lakásukból. A gyerekkel a karjában találtak rá a philadelphiai ház előtt.


A 29 éves Elizabeth Pereznek több családtagjával együtt sikerült kimenekülnie az elektromos fűtőtestek miatt kigyulladt lakásból, ám hamar rájött, hogy a kétéves Nathaniel nincs köztük. Visszafutott, hogy kimentse, de a gyorsan terjedő lángok és a vastag füst miatt másodszor már nem tudott kijutni.

"Kétségbeesetten próbálkozott", mondta a tűzoltóparancsnok, Derrick Sawyer, aki szerint értékes időt vesztettek, mert mialatt a tűz oltásával volt elfoglalva, csak későn kezdtek hozzá az emberek kimenekítéséhez.

A kétszintes házban nem voltak füstérzékelők, viszont legalább öt hordozható fűtőtest üzemelt. Az alsó szinten egy ott alvó ember takarója ért hozzá az egyik fűtőelemhez, és az okozta a tüzet. A ház egyetlen perc alatt lángokban állt.

A tűzoltók több mint egy órát töltöttek azzal, hogy megfékezzék a lángokat.

A nő egyedül élt a kisfiával, de éppen a nagynénje vendégeskedett náluk öt gyermekével. Mind a hatukat kórházba kellett szállítani, de csak enyhébb sérüléseket szenvedtek.