Kisebb háborúhoz elegendő fegyver és lőszer egy tatabányai garázsban

-

Egy 27 éves, radikális eszméket valló férfi szedte össze a hadianyagot, nem tudni, honnan. A TEK csapott le rá.


A Kékfény információi szerint a terrorelhárítók egy szélsőséges nézeteiről ismert szervezet megfigyelése közben egy olyan garázst találtak Tatabányán, ahol annyi robbanószerkezetet és fegyvert tároltak, ami elegendő lett volna egy városrész elpusztításához.


A Komárom megyei napilap beszámolója szerint a garázsban volt modern vállról indítható páncéltörő rakétavető, 2 és fél kiló TNT és a hozzávaló gyújtószerkezet, egy kisebb háborúhoz elég lett volna. Volt olyan 3-400 kilós kilőtt lövedék, amelyből, bár a gyújtószerkezet már eltávolították, a robbanóanyag még megvolt benne, önmagában letarolta volna az egész környéket, ha felrobban. És erre minden esély megvolt, néhány robbanótest ugyanis olyan rossz állapotban volt, hogy a tűzszerészek nem is merték elszállítani, a helyszínen megsemmisítették. Ha a teljes gyűjtemény magától robbant volna fel, százak halhattak volna bele.

A garázs egy 27 éves, radikális eszméket valló fiatalemberé, aki azzal védekezett, hogy a hadianyagot az erdőt járva gyűjtötte össze a fémkeresőjével azért, mert történelemkedvelő fiatalemberként szeretett volna magának egy privát múzeumot.