Kis szerencsével kitarthat a jó idő

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Ragyogóan napos, kellemes tavaszi idő várható a napokban, jövő hét elején számíthatunk több záporra.


Pénteken ragyogóan napos, kellemes tavaszi idő várható a Köpönyeg.hu szerint. Déltől ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, esetleg zivatar csak elszórtan fordul elő. Az északkeleti szél megélénkül. 20-24 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Front nem lesz felettünk.


Szombaton többórás napsütésre van kilátás, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Inkább csak északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, vagy zivatar. Az északkeleti légmozgás élénk marad. 20 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, de napsütés is várható. Elszórtan valószínű kisebb csapadék. Reggel 10, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfő délelőtt gyengén felhős időre van kilátás, de délután sokfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is kialakul. A szél délkeletire fordul és néhol megerősödik. Nem lesz változás a hőmérsékletben. Kedden, szerdán gomolyfelhős idő várható többfelé, több alkalommal előforduló záporral, zivatarral. Felhőszakadások is lehetnek.