Kis hétvégi cicaharc: ki akar bér- és ki adóemelést?

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A szocialisták kormányzásuk alatt csökkentették a fizetéseket, utcára tettek több tízezer közszolgálati dolgozót, és már megint adóemelést akarnak – reagált a Fidesz-frakció a szocialista Kunhalmi Ágnes szombati nyilatkozatára.


Az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, amivel a bérek emelésére akarják rábírni a kormányt. A Fidesz ezt az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy kommentálta, hogy a családi adórendszer megszüntetése azt jelentené: munkavállalók millióinak törölnék el Európa egyik legalacsonyabb személyijövedelemadó-kulcsát és családi adókedvezményét.


A polgári kormányzás óta a minden munkavállalót érintő adócsökkentéseken túl, az ország saját erejéből minden évben nőtt a minimálbér, és béremelési programok indultak a pedagógusoknak, a rendőröknek, a katonáknak, az egészségügyi, a szociális, a gyermekvédelmi és a felsőoktatási dolgozóknak. Jövőre tovább folytatódnak a béremelések, tovább csökken az szja, és nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye – írták.