Kirúgták Tóth Zoltánt az ELTE-ről

-

Tóth Zoltánt váratlanul bocsátották el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Politikatudományi Intézetéből. Blogjában számol be arról, hogy a választási szakértőt óraadói státuszától megfosztották, és ezt egy e-mailben közölték vele. A hvg.hu úgy tudja a Nézőpont Intézet vezetőjét, Mráz Ágoston Sámuelt kérték fel a helyére.


Tóth Zoltán választási szakértő, politológus 1999-től 2002-ig az Alkotmánybíróság főtanácsadójaként tevékenykedett, majd 2002-től 2004-ig az akkor alakult Medgyessy-kormány belügyi tárcájának közigazgatási államtitkára volt. Az ELTE-n 1998 óta adott órákat. Most azonban költségvetési megszorításokra hivatkozva megszüntették az óraadói státuszát, a hvg.hu úgy tudja, hogy Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője kerül a helyére. Tóth a következőket írja blogjában:


„2014. május 27-én egy e-mailt kaptam arról, hogy a többé nem oktathatok az ELTE Politológián. A politikai tudományoknak nem lesz része a pártsemleges és tudományos megközelítésű tantárgy, hanem helyette egy Fidesz közeli cég vezetője oktatja a hallgatókat”.