Kirúgták, mert 12 millió forintnyi taxiszámlát csinált

-


A BBC híre szerint a francia kultuszminiszter azonnali hatállyal lemondásra szólította fel a francia Nemzeti Audiovizuális Intézet (a nemzeti tévé és rádió tartalmainak megőrzéséért és népszerűsítéséért felelős intézmény) vezetőjét, miután az 10 hónap leforgása alatt több mint 40 ezer eurós, azaz 12 millió forintot is meghaladó taxiszámlát hozott össze. (A budapesti 280 Ft/km-es tarifával 45 ezer km-t mehetett volna, az Egyenlítő hossza kicsit több mint 40 ezer kilométer.)


A jogosítvánnyal nem rendelkező Agnes Saalnak van ugyan szolgálati autója és sofőrje, de mint mondta, taxikeretre is szüksége van, mert nem kötelezheti sofőrjét, hogy napi 12-15 órát dolgozzon, mint ő. Saal elismerte, hogy a 40 ezer eurót nem mind saját maga utazta el: állítása szerint a fia felelős 6700 euróért, amelyet Saal vissza is fizetett.

Saal csak tavaly óta töltötte be a tisztséget: Mathieu Gallet-t váltotta, aki szintén botrányba keveredett, mert állítólag 100 ezer eurót költött az irodája felújítására, és 90 ezer euróért alkalmazott egy PR-szakértőt, miközben elvben éppen költségcsökkentéseket tervezett.