Kirúgták Lampard, Pirlo és David Villa csapatának edzőjét

-

Hiába a sztárok és a sok pénz, a New York City FC nem remekelt, ami Jason Kreis állásába került.


Az észak-amerikai profi futballbajnokságban szereplő New York City FC menesztette a csapat éléről Jason Kreist, aki nem tudta rájátszásba vezetni az együttest. Olyannyira, hogy a liga talán leggazdagabb csapata a 10 csapatos Keleti főcsoportban csak a 8. helyen végzett – a rájátszásba az első hat helyezett került be.

A NY City FC a Manchester City amerikai testvércsapata, ugyanaz az Etihad csoport a tulajdonosa, mint a Premier League listavezetőjének. A New York-i csapatnak az idei volt az első szezonja az MLS-ben, a keretében pedig olyan európai klasszisok kaptak helyet, mint Frank Lampard, Andrea Pirlo vagy David Villa.

A most kirúgott Jason Kreis 2013 decemberében írt alá, négy nappal azt követően, hogy a Real Salt Lake-kel elbukták a bajnoki döntőt a Sporting Kansas Cityvel szemben. Kreis 2007-ben a liga legfiatalabb vezető edzőjeként vette át a utahi csapatot, amelyikkel 2009-ben máris bajnokságot nyert. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki ülhet le a NY City kispadjára a következő szezonban.