Kirúgták az ellenőrt, aki felrúgta a bliccelő lányt

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

A Délmagyar.hu információi szerint a szegedi ellenőröket foglalkoztató cég belső vizsgálatot rendelt el, és azonnali hatállyal döntött.


Az eset vasárnap délelőtt történt, a 16 éves lány valóban jegy nélkül akart utazni, és megpróbált lelépni, ám az ellenőr nemcsak utánafutott, hanem durván elgáncsolta. A szemtanúk szerint a lány métereket csúszott a földön, és az ellenőr még azokkal is gorombán beszélt, akik segíteni próbáltak a bliccelőn.


Az ellenőröket munkáltató Dakört Kft. hétfőn azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól és megszüntette a 33 éves ellenőr munkaviszonyát. Kerék Csaba ügyvezető igazgató a Délmagyar.hu-val közölte: a Dakört Kft. részéről elvárás, hogy az ellenőrök minél nagyobb hatékonysággal ellenőrizzék az utazásra jogosító okmányokat, ám egyúttal szigorú elvárás az is, hogy tevékenységüket a vonatkozó szabályok betartása mellett, hatáskörüket nem túllépve végezzék.

Az ellenőr ellen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság még vasárnap büntetőeljárást indított. A gyanúsítás alapja elég bonyolult, hivatalosan így hangzik: „bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett".