Kirúgták az állatkertből a férfit, aki vízbe lökött egy gyereket

-

Most ért véget a vizsgálat abban az ügyben, amely a Fővárosi Állatkert egyik munkatársa ellen indult, miután nevelési célzattal a vízbe lökött egy kamaszt.


Február 2-án tanulmányi kirándulásra érkezett a Fővárosi Állatkertbe az a kamasz fiú, akit az állatkert egyik munkatársa nevelési célzattal a Pálmaház mögötti medencébe lökött, mert a fiú jégdarabokat dobált. Az alkalmazott erről nem szólt feletteseinek, az eset úgy derült ki, hogy a gyerek anyja még aznap panaszt tett telefonon.

A Fővárosi Állatkertben kivizsgálták az ügyet, és úgy döntöttek, hogy elküldik az alkalmazottat, mert nem a munkaköri leírásának és az Állatkert által fontosnak tartott elveknek megfelelően járt el. A férfi 18 éve dolgozik az állatkertben, munkájára eddig nem volt panasz.

A Fővárosi Állatkert közleményében azt írta, a közönség joggal várhatja el az Állatkerttől,hogy ott egyetlen látogatót se érjen semmilyen atrocitás. A jégdarabokat dobáló kamaszt vízbe lökő dolgozó munkaviszonyát ezért megszüntette az intézmény, és az incidens miatt ismételten bocsánatot kért a sértett családjától.