Kirúgták a Tetűt, mert behúzott egy újságírónak

Forrás: Getty Images / Laurence Griffiths

-

Szakmai ok nem lett volna Miguel Herrera mexikói szövetségi kapitány menesztésére, hisz csapata épp múlt vasárnap nyerte meg az Arany Kupát.


Az ügy előzménye, hogy Christian Martinoli, az Azteca televízió riportere azzal vádolta meg a mexikói kapitányt, hogy hétfőn, a philadelphiai repülőtéren megütötte és megfenyegette őt. A riporter korábban keményen kritizálta Herrera munkáját, ahogyan sok mexikói szurkoló is elégedetlen volt a csapat teljesítményével.

A válogatott a nyáron rendezett chilei Copa Américán nem jutott tovább a csoportkörből, majd az Arany Kupán is csak másodikként végzett a csoportjában, aztán a negyeddöntőből és az elődöntőből is vitatható tizenegyesek segítségével került a fináléba, ahol 3-1-re nyert Jamaica ellen.

A "Tetűnek" becézett Herrera 2013 októbere óta irányította a mexikói csapatot, amely a tavalyi brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős volt. Decio de Maria, a közép-amerikai ország futballszövetségének elnöke azt mondta, egy ilyen incidens nem összeegyeztethető a szervezet alapelveivel.

„Az értékeink és az elveink minden eredmény felett állnak, a mi munkánkban ugyanis a meccsek soha nem érnek véget, s mint közszereplőknek, akik egy intézményt képviselnek, ezt minden helyzetben szem előtt kell tartanunk" - tette hozzá az elnök, aki arról még nem beszélt, hogy ki lesz Herrera utódja. Mexikó a 2006-os németországi vébé óta tíz szövetségi kapitányt „fogyasztott el”.