Kirúgták a helyettes államtitkárt, mert grafikont lopott

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

-

Egy hírportál ábráját rakta bele a vasárnapi boltzárról szóló jelentésbe Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár.


A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a helyettes államtitkár felmentését, miután feltárták, hogy Lenner Áron Márk nem járt el a kellő alapossággal. A Varga Mihály aláírásával megjelent jelentésben egy olyan grafikon található, amely eredetileg a Portfólió.hu-n jelent meg, ám a forrást nem jelölték meg, sőt lesatírozták róla.


Így nézett ki a kormany.hu-n reggel megjelent tanulmány ábrája:Pedig a dokumentum eleve kínos volt, hiszen Varga Mihály annak idején határozottan ellenezte a vasárnapi boltbezárást, ehhez képest most arról kellett egy gyors elemzést kiadnia, hogy mennyire nem okozott kárt az elmúlt egy év, amikor zárva voltak vasárnap az üzletek.


Az Országgyűlés közben megszavazta, hogy mégis visszaáll a tavaly március 15-e előtti rend, és immár csak a boltosok ügyességén múlik, hogy a most következő vasárnap, melyik üzletben tudunk vásárolni.

Lenner Áron Márk 2011 óta dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban, eredetileg az iparstratégiai főosztályvezető volt, majd a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár lett.