Kirúgta az ESPN a transzneműeken gúnyolódó sztárszakértőjét

Fotó: Getty Images / Jared Wickerham

-

Az egykori All Star-játékos baseball-legenda, Curt Schilling megosztott és kommentelt egy transzneműeket gúnyoló képet.


Az amerikai ESPN sportcsatorna azonnali hatállyal megvált baseballszakírójától és szakkommentátorától, Curt Schillingtől – írja a yahoo.com. A játékosként háromszoros bajnok (World Series-győztes) és hatszoros All Star-válogatott Schillinget azt követően rúgta a médiacég, hogy két nappal korábban a Twitteren megosztott és kommentelt egy a transzneműeket gúnyoló fotót – mégpedig ezt.


Ön se hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget


A transznemű téma most egész Amerikát lázban tartja, mióta Észak-Karolinában elfogadták a House Bill 2 (HB2) nevet viselő törvényt, amely előírja, hogy a transzneműek csak a születési anyakönyvben bejegyzett nemüknek megfelelő mosdókat használhatják, illetve más módokon is korlátozza jogaikat. Mostanában van, ahol még rosszabb a helyzet.

Az ESPN rövid belső vizsgálat után elküldte Schillinget, akinek „viselkedése nem egyeztethető össze az ESPN értékeivel”.

Schilling kitart amellett, hogy nem osztotta meg a képet, csupán válaszolt annak, aki kitette.

„Ha én olyan helyzetbe kerülhetek, ahol emberek azt hiszik rólam, hogy rasszista vagyok, és gyűlölöm a transzneműeket, akkor itt valami nagyon elromlott” – sopánkodott egy bostoni rádióműsorban a korábbi baseballsztár.

Pedig nem ez volt az első eset, hogy bajba került a közösségi média nem megfelelő használata miatt. Tavaly augusztusban egyszer már egy hónapra felfüggesztette az ESPN, és kirúgták a Monday Night Baseball című elemző műsorból (igaz, pár hónappal később visszavették), miután a muszlimokat a nácikhoz hasonlította egy Twitter-bejegyzésben.